Utbildad nyföddfotograf

Idag går vi ner på djupet med ett lite viktigare inlägg. Det handlar om vikten att anlita en utbildad nyföddfotograf när ni funderar på att boka en nyföddsession.

PastellDesign_newborn-2

Jag har bland annat utbildning av Kelly Brown (som har workshops både i Australien och Storbritannien) och uppdaterar kontinuerligt min utbildning med nya workshops & föreläsningar varje år.

I utbildningarna jag har gått har vi fått lära oss att det är så viktigt att aldrig, aldrig, under någon omständighet släppa blicken ifrån bebisen. Det bästa är att alltid ha med en assistent, mamma eller pappa som sitter strax intill när man poserar i en ”prop”. Bebisar har en fallreflex så kallad Moro reflex, som gör att de snabbt kan rycka till med båda armar och ben. Skulle detta hända under en posering utan någon i närheten kan det få förödande konsekvenser.

PastellDesign_newborn-1

Något annat som också alltid är viktigt är rengöring av rekvisita och framför allt mig själv efter varje fotografering. Detta ska göras med framför allt tvål och sprit för att få bort alla eventuella bakterier. Alla mina filtar tvättas med parfymfritt, ekologiskt och naturligt nedbrytbart tvätt- och sköljmedel. Allt för att ha så lite kemikalier i närheten av eran lilla skatt som möjligt.

 

Alla poser görs med säkerheten i första rummet, froggy pose som den kallas när bebisen håller upp sitt huvud i sina egna händer är en av de farligaste poserna man kan göra om den inte utförs rätt. Det finns tyvärr fotografer som har skadat bebisar när de har försökt sig på den för att de har trott att bebisen kan hålla upp sitt eget stora och framför allt tunga huvud. Denna bild är ett montage av två eller flera bilder

PastellDesign_Newborn_Astrid-13

Nu till slutklämmen, jag försöker inte säga till er att det alltid är bäst att gå till en utbildad nyföddfotograf. Men för att det ska utföras på säkraste sätt, är det alltid en viktig faktor att tänka på när ni bokar just eran nyföddsession. Om man är tveksam, har några frågor eller kanske bara vill veta mer är ni varmt välkomna att kontakta mig. Antingen genom att lämna en kommentar här nedan eller maila mig direkt på info@pastelldesign.se så återkommer jag så fort jag kan.

Share on: FacebookTwitterPinterest