FAQ – Fotografering

Vart äger fotograferingen rum?
Först och främst vill jag hålla till utomhus – gärna på en plats som betyder mycket för er. Vill ni hellre vara hemma hos er går detta också bra, så länge ni har tak, väggar, en plats vi kan busa på och några fönster som ger bra ljus. För fotografering hos kund som bor utanför Skövde kommun tillkommer milersättning. Barnporträtt på enskilda barn går också jättebra att göra i min dagljusstudio (liten men mysig).
Det går alldeles ypperligt att fotografera utomhus året runt, kontakta mig för mer information.

Hur förbereder vi oss?
Genom att komma till våran session med ett öppet sinne och glatt humör, redo för en massa lekar och bus. Har ni små barn får ni gärna berätta om mig innan, att ni ska träffa en tjej med en kamera och att dem kommer få leka med mig. Ni behöver inte oroa er för om era barn brukar vara blyga, jag är duktig på att leka bort den blyghet som finns och när vi är klara kommer alla känna att tiden tillsammans har flugit förbi.

Hur lång tid tar det innan vi får våra bilder?
Inom några veckor efter att vi är färdiga kommer vi att träffas igen, antingen om ni vill komma hit och ha en mysig stund med ett vackert utformat bildspel eller om ni vill välja i lugn och ro hemma i erat eget hem. Oavsett vad ni väljer kommer jag att guida er igenom mitt produktutbud och hjälpa er fram till bästa storleken på tavlan att hänga över soffan. Jag ser till att du får precis det du vill ha, tillsammans kan vi skapa den perfekta produktsamlingen du drömmer om.

Hur väljer vi ut bilder?
För urval använder jag mig av webbtjänsten Pixieset, där favoritmarkerar ni alla bilder som ni önskar och vill ni ha mer än digitala filer visar jag er gärna hur ni kan göra vackra album och prints.

Vilket väder är bäst att fota i?
Finast bilder upplever jag att det blir med lite moln och sol men jag jobbar i alla väder, skulle det vara regn och väldigt mycket moln bokar vi en ny dag.

Vad ska jag/vi ha på oss?
Gravidfoto: Det är jättefint med något som framhäver magen, band i midjan eller något siluettnära. Jag har också klänningar från Mii-Estilo som ni kan få låna om ni vill, har ni några frågor är ni varmt välkomna att höra av er så tipsar jag er gärna om bra kläder.

Newborn:
Tänk på att blöja inte ska sitta åt för hårt, det kan ge röda märken på huden och dessa kan ta ett tag att få bort. Gärna löst sittande kläder som inte heller ger några röda märken, är det några speciella kläder ni vill ha istället för nakenbilder eller ni vill köra med blöja på gör vi självklart också detta!

Bebis/småbarn: Neutrala kläder gör sig finast mot mina bakgrunder jag har i hemmastudion, det funkar också väldigt bra ute. Försök att undvika färgstarka kläder, om ni undrar vad som passar får ni gärna kontakta mig så hjälper jag till.

Kärleksporträtt:
Generellt är alla kläder bra, ni trivs i dem. Får jag välja undviker vi starka färger så som grönt och rött, pastellfärger och ljusa kläder bli i princip alltid toppenfint på bild! Är ni ändå osäkra och vill ha råd angående era kläder, hör av er till mig så hjälper jag till.

Vilken vecka är bäst att ta gravidbilder i?
Någon gång mellan vecka 25-35, när magen syns och du känner dig vacker och bekväm. Men alla är olika, vill ni ta bilder senare eller tidigare är det såklart också helt okej och det är upp till er att bestämma.

Viktigt att tänka på:
– Undvik kläder med stora tryck och starka färger, anpassa gärna era kläder efter färgtonerna på platsen vi har bestämt att fota på.
– Prova kläderna innan så att ni är bekväma i dem, är ni inte det – byt kläder!
– Vill ni ha med mer än ett par kläder, ta med er flera! Det gör ingenting om det ser ut som att ni har rensat ur en garderob när vi träffas.
– Vill ni ha tips och råd på passande kläder eller känner er osäkra, kontakta mig så hjälper jag gärna till med tips och råd och ni får jättegärna skicka bilder på kläderna innan också.
– Priset för fotograferingen tas ut i bokningsavgift och ska vara betalad innan vi träffas. Ingen del av bokningsavgiften återbetalas vid en avbokning, istället för att avboka bokar jag hellre en ny tid tillsammans med er för en fotografering.

PastellDesign_Avdelare